Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uberchauffeurs vinden regels te streng en demonstreren weer

19 april 2019, 19.10 uur

Tientallen Uber-chauffeurs hebben vanmiddag weer gedemonstreerd bij het kantoor van de directie. Ze vinden de regels om te mogen rijden veel te streng.

Volgens Uber-directeur Thijs Emondts is 83 procent van de chauffeurs wel tevreden over het bedrijf. Anderen zijn boos over het feit dat Uber 25 procent commissie inhoudt op de inkomsten van de chauffeurs. Zij willen dat met 10 procent verlagen. Daarnaast klagen de Uberrijders dat zij tot zestig uur per week werken om de gewenste omzet te behalen.

Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de PvdA, zegt dat ook de veiligheid van de Amsterdamse burger in gevaar wordt gebracht door de verschillende regels op de taximarkt. 'Het gaat er om dat we een gelijk speelveld creëren. Het moet niet uitmaken voor wie je rijdt. Het moet in Amsterdam zodanig transparant zijn dat iedereen gebruik maakt van dezelfde regels in het speelveld, dat er ook eerlijke concurrentie is en daarmee ook een veel eerlijkere taximarkt. Niet alleen eerlijk, ook een veel veiligere taximarkt. Want nu is het ook gewoon onveilig voor de Amsterdamse burger op straat.'