Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ünüvar volgende toptalent? 'Hoop op m'n 17e mijn debuut te maken'

20 april 2019, 18.04 uur · Aangepast 20 april 2019, 22.12 uur

De jaarlijkse Future Cup is voor liefhebbers hét toernooi om de grootste internationale voetbaltalenten te aanschouwen. Op De Toekomst spelen dit paasweekend 'De Onder-17' teams van onder meer Juventus, Atlético Madrid, Boca Juniors en natuurlijk Ajax.

Het eerste van Ajax maakt dit jaar veel indruk in Europa, met grote talenten als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek in de basis. Het Europese succes zorgt echter ook voor veel belangstelling van buitenlandse topclubs. Zo is al duidelijk dat De Jong volgend jaar bij Barcelona speelt. 

Zo zullen er komende zomer meer spelers bij Ajax vertrekken en dus zullen nieuwe talenten zich moeten aandienen. Een van de veel genoemde namen op De Toekomst is Naci Ünüvar. Vanwege zijn nog erg jonge leeftijd (15) zal het even duren voordat we de middenvelder in Ajax 1 zien, maar het staat buiten kijf dat hij talent heeft.

Ambitieus
Zo schoot hij vanmiddag Ajax O17 langs de zeventienjarigen van Juventus (1-0). De nummer tien lijkt al twee jaar voor te lopen op de rest. 'Ik hoop op m'n zeventiende mijn debuut te maken', zegt Ünüvar tegenover AT5. Over twee jaar dus. De Zaandammer is sowieso erg ambitieus: 'Ik zou graag ook in het Nederlands Elftal spelen en de top van het voetbal halen. Dat is wel mijn doel voor later, ja.'

Eerst maar eens goed de Future Cup doorkomen. Na de overwinning op Juventus gingen de Amsterdammers namelijk keihard onderuit tegen het Japanse Sagan Tosu (3-0). Daardoor moet Ajax O17 morgen winnen om de poule door te komen. De tegenstander om 12.30 uur is opnieuw een bijzondere: Tottenham Hotspur.