Start van hoofdcontent

112

NL
V

Plofkraak gepleegd bij Delflandplein in Nieuw-West

28 april 2019, 08.47 uur · Aangepast 28 april 2019, 11.55 uur · Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Op het Delflandplein is er vanochtend omstreeks 8.00 uur een plofkraak gepleegd. Er is enorme schade ontstaan aan de gevel van het pand. 'De halve muur is weg', aldus een buurtbewoner.

Getuigen spreken van twee motoren en minimaal twee, misschien drie daders. Op videobeelden en foto's is een scooter met twee vluchtende verdachten te zien. 

Het hele plein is ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft op het Delflandplein een onderzoek gedaan met betrekking tot mogelijk achtergebleven explosief. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en de politie meldt dat daar geen explosieven meer zijn aangetroffen. 

De politie is via een Burgernet-melding op zoek naar twee personen waarvan een met een stevig postuur, donker gekleed en met een zwart masker/helm op een zwarte scooter. 

Het is niet de eerste keer dat er op het Delflandplein een plofkraak is gepleegd. In december vorig jaar werd er een geldautomaat beschadigd door een explosie. Toen hebben de daders niets buit kunnen maken.