Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lil Kleine krijgt wassenbeeld in Madame Tussauds

30 april 2019, 11.56 uur · Aangepast 30 april 2019, 12.25 uur · Foto: Madam Tussauds

Lady Gaga, Adele, Ariane Grande en Marco Borsato. Wie mist er in dit rijtje? Inderdaad, Lil Kleine. Ook de Amsterdamse rapper krijgt een eigen wassenbeeld in Madame Tussauds.

Het beeld is vanaf oktober in het museum op de Dam te bewonderen. Gisteren poseerde de rapper voor de tweede keer in Londen waar het beeld wordt gemaakt.

De creatie van een beeld duurt zo'n 6 tot 12 maanden. Eerst wordt het beeld opgebouwd in klei, daarna wordt een mail gemaakt waar de was in wordt gegoten. 'Echte hoofdharen worden stuk voor stuk aangebracht en voor het opbouwen van de huidskleur worden talloze lagen verf en tinten aangebracht', laat het museum weten.

Lees ook: Rico Verhoeven krijgt eerste robotbeeld van Madame Tussauds

Succesvol
Volgens een woordvoerder is de keuze voor een beeld van Lil Kleine een logische. 'We dachten er al een tijdje over na. Hij is succesvol als rapper, zit als jurylid in de Voice of Holland. Het is een goede kandidaat. Ook vroegen we bezoekers welk beeld ze nog missen en toen kwam zijn naam vaak bovendrijven.'

Jaarlijks krijgt het museum vijf a zes nieuwe beelden, van nationaal en internationaal beroemde mensen. Naast Lil Kleine zal ook Rico Verhoeven dit jaar nog een beeld krijgen.