Start van hoofdcontent

Achtergrond

nl

Kok uit Zuidoost gaat voor wereldtitel kickboksen: 'Ik werd verliefd op de sport'

4 mei 2019, 07.13 uur

Koken in een kinderdagverblijf en vechten om een wereldtitel in het kickboksen. Niet de meest gangbare levensstijl, maar voor Regian Eersel uit Zuidoost is dit realiteit. Deze kok vecht binnenkort in Singapore voor de kickbokstitel 'Lightweight Champion of the World'.

Ondanks dat Regian voor de wereldtitel gaat, is hij niet per se een bekende kickbokser in Nederland. Hij vecht voornamelijk in het buitenland. 'Ik ben een hele rustige jongen. Ik praat weinig. Heel veel mensen die niet close met mij zijn weten ook niet dat ik kickboks. Ze verwachten het ook niet als ik het zeg. Dan is het: "Echt waar, jij, jij die zo rustig bent!?". Mensen hebben er toch een bepaald beeld van', zegt Regian.

Nieky Holzken
Op 17 mei vecht de kickbokser voor de wereldtitel tegen Nieky Holzken, ook een Nederlander en zevenvoudig Glory-kampioen. 'Ik blijf altijd reëel, een gevecht blijft een gevecht. Er kan van alles gebeuren. De kansen zijn fifty-fifty.'

Normale jongen
Echt een doel heeft Eersel niet, maar hij wil wel een voorbeeld zijn. 'Een voorbeeld voor mensen uit de buurt, vooral in Zuidoost. Ik ben gewoon een normale jongen, niet arrogant. Houd me niet bezig met criminele dingen of wat dan ook.'

AT5

'Regian gaat ervoor'
Regian, ook wel 'de grote onbekende' genoemd, traint bij de sportschool van Raymond Joval. Daar wordt hij getraind door de broers Paul en Vincent Pengel. 'Ik denk sowieso dat hij de kampioen wordt, 100 procent. Want Regian is iemand die ervoor gaat ook. Als hij eenmaal in de ring is, zie je een heel andere Regian Eersel. Hij zegt niet veel, maar hij uit het door in de ring te staan en te vechten voor wat hij waard is.'

AT5

Carrière als kok
Regian heeft ook nog een totaal andere carrière. Want als hij niet in de ring staat, staat hij in de keuken van een kinderdagverblijf. 'Ik hou van koken en vind het gewoon leuk om met eten te werken en lekkere gerechten te maken', zegt Eersel. 'Ik doe het voor de kinderen en voor de ouders.'

Het werk als kok heeft ook veel voordelen voor Regian. 'Eerlijk gezegd vind ik hier ook wel m'n rust. Je staat achter een fornuis te koken, je moet letten op het eten. Hoeveel graden het is, dat soort dingen.'

AT5