Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tot bijna 3,4 miljoen voor penthouse in 'Bois & Lombre'

4 mei 2019, 14.58 uur · Aangepast 4 mei 2019, 19.25 uur · Foto: architectenbureau Elephant

De negen penthouses in de voormalige ING-toren op de Haarlemmerweg worden voor miljoenen verkocht. In een advertentie in De Telegraaf van gisteren worden de woningen voor prijzen tussen de 1,2 en bijna 3,4 miljoen aangeboden.

'De Voortuinen', zoals het woonproject aan de voet van het Westerpark heet, omvat in totaal zevenhonderd tot achthonderd woningen. Negen daarvan zijn luxe penthouses op de drie bovenste etages van de oude ING-toren. De penthouses van 179 tot 325 vierkante meter gaan niet bepaald in de uitverkoop. De vraagprijs voor het duurste penthouse is maar liefst 3.385.000 euro. De 'normale' appartementen zijn met een vraagprijs van rond de vijf ton een stuk goedkoper. 

Het bouwproject zorgde eerder voor ophef door de aangelegen buurt aan te prijzen als 'Bois & Lombre', waar de meeste Amsterdammers de voorkeur geven aan het Nederlandse Bos en Lommer. Op haar website houdt de projectontwikkelaar echter vast aan de chique benaming: 'Het nieuwe groene woongebied grenst direct aan het Westerpark en "Bois & Lombre", waar je terechtkunt voor de dagelijkse boodschappen.'

Lees ook: Verbazing om woonproject dat Bos en Lommer aanprijst als 'Bois & Lombre'

De woningen zijn nu in de verkoop en worden naar verluidt in 2020 opgeleverd. Als we de afbeelding bij de advertentie mogen geloven, kunnen bewoners ook nog eens genieten van een jacuzzi op het dakterras.