Stad

AFC pakt kampioenschap in Tweede Divisie

5 mei 2019, 15.30 uur · Aangepast 5 mei 2019, 16.03 uur

AFC heeft vanmiddag de titel gepakt in de Tweede Divisie. Op het eigen Sportpark Goed Genoeg werd met 5-0 gewonnen van laagvlieger Scheveningen.

Omdat het verschil met de nummer twee 14 punten bedraagt en er nog maar drie wedstrijden gespeeld hoeven te worden, kan AFC niet meer ingehaald worden.

Al na 6 minuten schoot Melvin Grootfaam de eerste voor AFC binnen. Na een knappe versnelling schoof hij de bal tussen de benen van doelman Bénard door. Pas in de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid. Kenny Teijsse maakte de 2-0 vanuit een penalty en Raily Ignacio zorgde voor de derde, vierde en vijfde goal.

Al na de laatste goal renden jeugdige fans van AFC het veld om om de titel te vieren. Na de laatste minuut was het dan echt feest voor de beste amateurclub van Nederland.