Wervelend Ajax vermorzelt Willem II en wint KNVB Beker

5 mei 2019, 19.50 uur · Aangepast 5 mei 2019, 20.42 uur

De eerste prijs van het seizoen is binnen: Ajax heeft de KNVB Beker gewonnen. Willem II werd in de finale met 0-4 verslagen. De Amsterdammers hebben daarmee voor het eerst in bijna vijf jaar weer een prijs te pakken.

Ajax begon wat onwennig aan de eerste helft, de spelers van Willem II waren fel in de duels en daar leek Ajax van te schrikken. Toch was de eerste kans voor de Amsterdammers. In de 10e minuut tikte Huntelaar de bal net naast het doel van Willem II na een knappe steekbal van Frenkie de Jong en een voorzet van Donny van de Beek.

Kansen Willem II
Zes minuten later leek Willem II op voorsprong te komen. Maar een strakke voorzet werd door niemand aangeraakt en rolde zo voor het doel van Onana langs. Een minuut later weer een grote kans voor de ploeg uit Tilburg, maar De Ligt keerde die inzet. In de 34e minuut werd de naam van Abdelhak Nouri gescandeerd door het publiek.

Niet veel later kreeg Ajax een vrije trap. Tadic lepelde de bal het zestienmetergebied in en Daley Blind verlengde de bal net genoeg om hem over de lijn te krijgen 0-1. Een minuut later werd een wonderschone aanval van Ajax door Klaas-Jan Huntelaar onder doelman Wellenreuther door geschoven.

Tweede van Huntelaar
Na de rust kreeg Ajax een levensgrote kans op de 0-3. Ziyech omspeelde de ver uitkomende keeper van Willem II. Maar hij wachtte vervolgens te lang met het afgeven van de bal. Een inzet van Tadic kon daardoor worden gekeerd. Vrijwel meteen daarna werd Ziyech gewisseld en kwam David Neres in het veld.

Kort daarna zorgde Huntelaar met zijn tweede wel voor de beslissing. Rasmus Kristensen knalde niet veel later de 0-4 binnen. Hij wist de bal knap in de lange hoek te schieten na een assist van Mazraoui. Meteen daarna kreeg Frenkie de Jong een publiekswissel. Lasse Schöne kwam voor hem in het veld.

Dolblije Ajax-fans waren de hele wedstrijd niet stil te krijgen. Maar na het laatste fluitsignaal barstte het feest op de tribunes van De Kuip pas echt los.