Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans door het dolle na winnen beker: 'Opwarmertje voor woensdag!'

5 mei 2019, 21.12 uur · Aangepast 6 mei 2019, 08.30 uur

Bijna vijf jaar lang hebben Ajacieden moeten wachten op een prijs en dat maakt de vreugde om het winnen van KNVB Beker alleen maar groter. Overal in de stad werd de wedstrijd tegen Willem II bekeken en dat levert aanstekelijke beelden op.

In Café Kuijper in Oost vertelt een fan: 'Ik was vanaf gister al strontzenuwachtig. Maar dit is echt helemaal geweldig'. Een ander: 'Ik moet morgen gewoon werken, maar ik ga het wel een klein beetje vieren'.

AT5

Op het Leidseplein verzamelden fans na de wedstrijd om te genieten van een feestje. 'Ik ben helemaal vanuit Maastricht hier naartoe gekomen, jazeker', zegt een uitzinnige fan.

AT5

Na ongeveer vijftien minuten liepen de honderden fans door de Kalverstraat, de Reguliers Dwarsstraat en het Rembrandtplein naar het Waterloopplein. Daar namen ze de metro. 

AT5

Ook bij De Kuip heerst een jubelstemming. De eerste Ajacieden die naar buiten komen hebben genoten van de wedstrijd. 'Dit is een opwarmertje voor aanstaande woensdag.' 

AT5

Ook in Café Thijssen in de Jordaan werd massaal naar de wedstrijd gekeken. De naam van Donny van de Beek werd als snel veranderd in 'Donny van de Beker'.

AT5

In de Q-Factory was het weer feest vanavond. Fans waren uitzinnig van vreugde. 'Je hebt een prijs. Je gaat los. Je hebt een prijs. Je gaat winnen jongen. Ajax de beste!'

AT5