Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ultras kondigen 'grootste entrada ooit' aan: 'Laat je vuurwerk dit keer lekker thuis'

7 mei 2019, 15.40 uur · Aangepast 7 mei 2019, 18.05 uur

Ajaxfans worden door de Ultras opgeroepen zich morgen massaal te melden bij de Arena voor een zogeheten entrada, een bijzondere sfeeractie. 'De beslissende wedstrijd voor de finale in Madrid gaan we in stijl inluiden met de grootste entrada van Ajax ooit', zo luidt het bericht van de Ultras op Instagram.

De entrada bij de thuiswedstrijd tegen Juventus liep behoorlijk uit de hand omdat de politie hard ingreep toen er vuurwerk werd afgestoken. Er werden waterkanonnen en politiepaarden ingezet. De Amsterdamse driehoek, bestaande uit de gemeente, Openbaar Ministerie en de politie, liet gisteren weten dat een nieuwe entrada wel georganiseerd mag worden, maar alleen op bij Arenapark, zónder vuurwerk. 'Laten we voorop stellen dat het vanuit onszelf kwam, omdat wij immense drukte verwachten', reageert de Ultras op die boodschap. De entrada zal om 19.00 uur beginnen, Ajax trapt om 21.00 uur af.

Lees ook: Beelden: Vuurwerk, waterkanon en politiepaarden op Arenaboulevard

Wel hebben ze zelf een aantal regels voor de entrada opgesteld. 'Er zullen weer mensen aanwezig zijn om te filmen, dus laat je telefoon in je broekzak. Na de entrada direct naar binnen en laat je vuurwerk dit keer lekker thuis, daar zorgen de spelers wel voor op het veld.'

Lees ook: Oproep Amsterdam aan supporters: steek woensdag géén vuurwerk af