Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Start Ten Hag met Veltman of Mazraoui?

8 mei 2019, 12.29 uur · Aangepast 8 mei 2019, 17.35 uur

Nog iets meer dan acht uur en dan is het zover. Ajax moet in de eigen Johan Cruijff Arena een 1-0 voorsprong verdedigen om de finale van de Champions League te behalen.

Bij een gelijkspel of overwinning is Ajax zeker van een finaleplaats. Wordt het 0-1 voor de Spurs dan komt er een verlenging en eventueel strafschoppen. Bij iedere andere overwinning van Tottenham is Ajax uitgeschakeld. 

Veel kranten verwachten dat Joël Veltman terugkeert in de basisopstelling. De rechtsback was maandenlang geblesseerd, maar speelde afgelopen weken veel (en goede) wedstrijden in korte tijd. In de bekerfinale afgelopen zondag tegen Willem II kon hij uitrusten op de bank. 

Mazraoui
De vermoedelijke terugkeer van Veltman betekent waarschijnlijk dat Mazraoui buiten de basiself valt. De Marokkaanse international viel tegen in de heenwedstrijd in Londen in als middenvelder en speelde op diezelfde positie een uitstekende bekerfinale. Toch lijkt Schöne verzekert van zijn plek op het middenveld. 

Voorin bij Ajax zijn er weinig verrassingen. Tadic zal in de spits spelen, wat betekent dat Huntelaar en Dolberg als wisselspelers aan het duel beginnen. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres

Bij Tottenham Hotspur zullen alle ogen gericht zijn op Heung-Min Son. De Koreaanse sterspeler was in de heenwedstrijd nog geschorst. Son was in de kwartfinale van onschatbare waarde voor de Spurs. Hij maakte de winnende in de heenwedstrijd tegen Manchester City (1-0) en was met twee treffers essentieel in de bloedstollende terugwedstrijd tegen Manchester City. Son zal naar verluidt een spitsenduo vormen met Lucas Moura. 

Vertonghen terug in de Arena
In de achterhoede van Tottenham Spurs ontbreekt Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger, in het seizoen 2016-17 nog actief voor Ajax, heeft een dijbeenblessure. Jan Vertonghen zal wel spelen. De (oud-)Ajacied viel vorige week in Londen duizelig en misselijk uit, maar heeft volgens zijn coach 'gewoon een snee op zijn neus'.  

Vermoedelijke opstelling Spurs: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Wanyama, Alli, Sissoko, Eriksen; Lucas, Son

De wedstrijd begint vanavond om 21.00 uur. Tot die tijd zijn de laatste Ajax-updates te vinden in ons liveblog. Als, mits, op voorwaarde dat, Ajax de finale haalt zijn we direct live vanuit meerdere plekken in de stad.