Start van hoofdcontent

112

nl

Inbrekers verlaten huis met koffer en tas vol gestolen spullen

10 mei 2019, 13.00 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee jonge inbrekers die begin dit jaar een woninginbraak hebben gepleegd in Zuidoost, waarbij ze flink buit hebben gemaakt. Met een koffer en een tas vol geroofde spullen verlaten zij de woning.

Het duo is tien minuten binnen geweest, ze kwamen binnen door de voordeur te forceren. De inbraak vond plaats op vrijdag 25 januari rond 14.30 uur.

Rolkoffer vol spullen
Op beelden is te zien dat de twee mannen voor de deur staan van de woning in Venserpolder. Eén van hen gluurt naar binnen en kort daarna weten ze de deur open te breken. De mannen lopen het huis in, kijken wat rond en gaan aan de slag.

Na een tijdje keren ze weer terug. Nu heeft één van hen een stuk gereedschap bij zich. Na zo'n tien minuten verlaten ze de woning met onder andere een goedgevulde tas, een gereedschapskistje en zelfs een rolkoffer met gestolen spullen.

De twee maken onder meer horloges, merkjassen en geld buit. Op de beelden van de beveiligingscamera van de woning is goed te zien hoe de twee mannen de woning binnenkomen en vervolgens met een buit vertrekken. De politie toont de beelden in het AT5-programma Bureau 020 in de hoop dat de kijkers de inbrekers herkennen.

Signalement
De politie zoekt dus twee jonge mannen. Een van de verdachten droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte sjaal en een blauwe trainingsbroek van het merk Nike. Aan de zijkant van de broek zitten enkele witte strepen. De tweede verdachte droeg ook een zwarte jas in combinatie met een zwarte broek. Beide mannen hadden zwarte handschoenen aan.

De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer weten over de inbraak of de betrokken verdachten.