Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Lente arriveert net op tijd voor kampioensfeest

13 mei 2019, 15.10 uur · Aangepast 13 mei 2019, 16.14 uur · Foto: Pixabay

De Ajax-sjaal dient na een betrekkkelijk barre maand voor het eerst weer puur als feestelijk decorum: het wordt tijdens de huldiging deze donderdag een subtropische 17 graden!

Het was een bijzonder koud begin van mei. De gemiddelde temperatuur van 8.6 graden celsius was sinds 1902 maar 10 keer voorgekomen. De paar zachte dagen die dit weekend hun intrede maakten zijn echter het begin van een doorzettende trend: de lente komt er eindelijk echt aan.

Lees ook: Feest na kampioenswedstrijd en huldiging Museumplein live op AT5

De komende paar dagen wordt het volgens weeronline.nl al heel aangenaam. De temperatuur ligt rond de 16 graden, er is een luttele 5 procent kans op neerslag en haast geen bewolking. Ajax speelt de kampioenswedstrijd dus naar alle schijn onder een strakblauwe hemel.

Warm maar vochtig
Voor fans die donderdag de zon willen zien blinken op de schaal wordt het nog wel spannend. Het is dan weliswaar 17 graden, maar er bestaat dan een verdubbelde kans op neerslag en zware bewolking. 

Lees ook: Doelpuntenrecord in een seizoen verpulverd, Ajax maakte er al 171

De rest van mei wordt waarschijnlijk warm maar vochtig. Temperaturen in de stad schommelen naar verwachting tussen de 18 en 20 graden, met een neerslagverwachting die rond de 50 procent blijft liggen.