Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax in de running voor PSV-vedette Bergwijn'

14 mei 2019, 06.57 uur · Aangepast 14 mei 2019, 11.25 uur · Foto: AT5

Hij speelde al in de jeugd van Ajax, maar vertrok toen naar PSV waar hij dit seizoen uitgroeide tot topspeler. Maar nu wil Ajax Steven Bergwijn (21) terughalen naar Amsterdam.

Bergwijns zaakwaarnemer, Fulco van Kooperen, zegt tegen De Telegraaf dat er inderdaad een gesprek geweest is met Marc Overmars. Maar verder inhoudelijk reageren wil Van Kooperen niet in de uiterst gevoelige zaak.

Transfers Ajax
Ajax pakte afgelopen zondag officieus de landstitel en dat terwijl PSV bijna het gehele seizoen bovenaan in de competitie stond. Na het super seizoen is de verwachting dat er naast Frenkie de Jong, waarvan de transfer naar Barcelona al in kannen en kruiken is, meer spelers zullen vertrekken bij Ajax. Zo zou er buitenlandse interesse zijn voor Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en de ijzersterk spelende Donny van de Beek.

Of er daadwerkelijk een transfer van Eindhoven naar Amsterdam gaat plaatsvinden, dat is nog de vraag. Er zouden meer (buitenlandse) clubs in de running zijn voor Bergwijn.

Een woordvoerder van PSV geeft vanochtend aan dat een vertrek van Bergwijn naar Ajax 'onbespreekbaar' is. Ajax zou zich nog niet gemeld hebben bij de club uit Eindhoven.