Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Duncan Laurence geeft in juli optreden in Paradiso

14 mei 2019, 14.44 uur · Foto: Paradiso

Zanger Duncan Laurence, die donderdag in de halve finale van het Eurovisie Songfestival staat, treedt op 5 juli op in Paradiso. Dat heeft het poppodium vandaag bekend gemaakt.

Duncan Laurence staat overmorgen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Arcade. Volgens bookmakers is de zanger een grote kanshebber voor de winst. 

Volledige show
De afgelopen maanden trad de zanger in verschillende plekken in Nederland op om het nummer te spelen. In het Zonnehuis gaf hij begin deze maand zijn eerste echte volledige show, toen waren ook andere nummers te horen. Ook in Paradiso zal een volledige show te horen zijn. De voorverkoop begint donderdag.

Lees ook: Halsema hint naar mogelijkheid Songfestival in Amsterdam

Duncan Laurence was een grote onbekende toen werd aangekondigd dat hij Nederland dit jaar zou vertegenwoordigen. Hij heeft geen eerdere hits gehad, ook had hij nooit een album uitgebracht. Wel bereikte hij de halve finale van The Voice of Holland. 

Songfestival in Amsterdam
Als hij het Songfestival daadwerkelijk wint, wordt het evenement volgend jaar mogelijk in Amsterdam georganiseerd. Daar hintte burgemeester Halsema begin april in ieder geval op. Bij een concert met Songfestivalkandidaten in Afas Live zei zij: 'Hopelijk zien we jullie volgend jaar dus allemaal weer in Amsterdam voor het Eurovisiesongfestival.'