Whatsapp

Ajax

Oud-Ajacied Silooy reikt vanavond de schaal uit: 'Dat is iets wat niet iedere speler kan doen'

15 mei 2019, 16.42 uur · Aangepast 15 mei 2019, 17.21 uur

Terwijl Ajax zich aan het voorbereiden is op de kampioenswedstrijd vanavond slaan oud-Ajacieden Sonny Silooy, Heinz Stuy en Piet van der Kuil een balletje op de golfbaan. Ondanks dat de mannen al jaren weg zijn bij Ajax, staat hun dag wel in het teken van de Amsterdamse club. Het is namelijk vanavond aan Sonny Silooy om de schaal uit te reiken aan zijn oude club.

Toen Silooy vanmorgen wakker werd dacht hij: 'Ik ga lekker golfen en vanavond mag ik de schaal aanreiken.' Sonny speelde in de jaren tachtig en negentig bij Ajax en heeft die tijd menig beker veroverd. Van de Champions League tot de wereldbeker, maar er eentje uitdelen stond nog niet in dat rijtje.

'Ik werd gebeld met de vraag of ik woensdagavond wat te doen heb. Edwin van de Sar belde me en zei dat ik de schaal kon uitreiken, uit ik dat wilde. Natuurlijk wil ik dat, dat is iets wat niet iedere speler kan doen', vertelt de oud-voetballer. 

Lied ingestudeerd
Oud-Ajacied Heinz Stuy heeft ook aardig wat titels binnengesleept met Ajax tijdens zijn carrière en hij is trots op de club. 'Ik heb genoten van dit Ajax, het hele seizoen lang. Het is zo jammer dat we die finale hebben gemist, maar we worden nu kampioen', zegt Stuy. En daarvoor heeft hij samen met Piet van der Kuil een lied ingestudeerd:

AT5

Voor Silooy is het een extra speciale wedstrijd vanavond omdat hij de laatste twee jaren van zijn carrière bij De Graafschap heeft gespeeld, de club waar Ajax vanavond officieel landskampioen gaat worden. En hij vindt het leuk om daar weer eens terug te komen. 'Ik ken daar nog veel mensen, leuk om ze weer eens terug te zien.'

Whatsapp