Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Ridouan Taghi ontkent opdracht liquidatie Peter R. de Vries'

15 mei 2019, 18.55 uur

Topcrimineel Ridouan Taghi ontkent dat hij opdracht heeft gegeven voor de liquidatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Taghi zou de misdaadverslaggever zelf hebben geïnformeerd, meldt De Vries op Twitter. Op welke manier dat is gebeurd, wil de misdaadjournalist niet zeggen.

Een dag geleden meldde De Vries dat hij op een dodenlijst zou staan van Taghi. De Vries zou van Justitie en politie waarschuwingen hebben gehad. Vanavond plaatste De Vries de boodschap van Taghi op Twitter. 'Er is niets maar dan ook niets van waar. Ik reageer nooit ergens op, maar naar jou toe wil ik dit rechtzetten.'

De Vries zegt te zijn opgelucht nadat hij de boodschap van Taghi ontving. De meest gezochte crimineel zou hebben gezegd dat hij als jongen altijd heel geboeid naar het tv-programma van De Vries heeft gekeken. 'Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt om jou iets aan te doen.'

Meestgezochte crimineel
De 41-jarige Taghi is de meestgezochte crimineel van Nederland. Hij wordt gezien als opdrachtgever van meerdere moorden en liquidaties. Vermoedelijk zit hij in het buitenland.

In november vorig jaar werd er nog een recordbeloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip naar de vindplaats van Taghi.