Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Afrika Cup, Nations League en Copa América: korte vakantie voor veel Ajacieden

17 mei 2019, 19.57 uur

De laatste wedstrijd is gespeeld, de spelers zijn gehuldigd: het droomseizoen zit er voor Ajax toch echt op. Fans hoeven het deze zomer toch niet helemaal zonder hun geliefde spelers te doen. Een groot deel van de selectie is de komende tijd nog op veel verschillende podia te bewonderen.

Het was een lang en intensief seizoen voor Ajax. Op 25 juli 2018 speelde de ploeg van Erik ten Hag al de eerste voorronde van de Champions League, tegen Sturm Graz. Door de sucessen in de Champions League en beker speelde Ajax 58 wedstrijden dit seizoen. Een lange vakantie om uit te rusten is dus wel op zijn plaats.

Eerste Afrika Cup in de zomer 
Voor veel Ajacieden zit dat er echter niet in. Op 6 juni wacht de halve finale van de Nations League, waarin Nederland het opneemt tegen Engeland. Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong zitten bij de voorselectie van Oranje en zullen waarschijnlijk uitkomen op het mini-toernooi in Portugal. Laatstgenoemde is volgend seizoen wel in dienst van FC Barcelona. Op 9 juni volgt de finale of troostfinale. 

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en André Onana hebben iets langer rust, maar moeten ook wat langer aan de bak. Zij komen vanaf 23 juni met respectievelijk Marokko en Kameroen uit op de Afrika Cup in Egypte. Mochten Marokko of Kameroen de finale halen, dan wordt er nog tot 19 juli doorgespeeld. Het is voor het eerst dat de Afrika Cup in de zomer is, voorheen was dit toernooi in de wintermaanden. 

Neres in eigen land
Vandaag werd bekend dat David Neres een toetje krijgt op het fantastische seizoen bij Ajax. De buitenspeler zit bij de selectie van gastland Brazilië voor de Copa América. Het continentale toernooi van Zuid-Amerika begint op 14 juni en loopt tot 7 juli door. Hoogstwaarschijnlijk speelt Nico Tagliafico met Argentinië ook op dat toernooi. 

Negen van de elf basisspelers bij Ajax blijven voetballen deze zomer dus vrolijk door. Op zondag 28 juli begint het nieuwe seizoen alweer, met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Op 6 of 7 augustus moet Ajax aan de bak in de derde voorronde van de Champions League.