Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buitenring A10 Zuid weer dicht voor bouw Zuidasdok

18 mei 2019, 08.22 uur · Foto: Webcam Zuidasdok

Automobilisten die dit weekend over de Zuidring richting de A10 Oost willen, zullen om moeten rijden. De weg is namelijk het hele weekend afgesloten. Ook treinverkeer op de stations Zuid en Rai is dit weekend niet mogelijk.

Het is het tweede weekend van een reeks van vijf, waarin er gewerkt wordt aan het infrastructuurproject Zuidasdok. De A10 Zuid wordt verbreed, de weg komt deels in een tunnel te liggen en Station Zuid krijgt extra sporen.

Deze week werd bekend dat de bouw van de Zuidasdok aanzienlijk langer gaat duren en flink duurder wordt dan in eerste instantie gepland.

Lees ook: Bouw Zuidasdok loopt al in voorbereiding vertraging op

Omrijden
Verkeer wordt door de afsluiting omgeleid via de A9 en A5. De A10 Zuid richting West blijft wel gewoon open. Treinreizigers kunnen omrijden via Centraal of ze kunnen de metro nemen, want die stopt wel op Zuid en bij de Rai.

3 miljoen kilo wegende betonnen plaat
Maandagochtend om 5.00 uur is de Zuidring weer helemaal open. Daarna volgen er nog drie weekenden van afsluitingen. In het laatste weekend is de weg zelfs tot dinsdagochtend dicht, omdat dan een 3 miljoen kilo wegende betonnen plaat geplaatst wordt.

De werkzaamheden zijn het hele weekend te volgen via de webcam van het project.