112

Twee toeristes na uitgaan meegenomen, mishandeld en achtergelaten

22 mei 2019, 13.00 uur · Aangepast 22 mei 2019, 15.29 uur

AT5

Twee toeristen zijn in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april slachtoffer geworden van een man die hen na een avondje stappen meenam en mishandelde. De vrouwen werden na enige tijd achtergelaten op de Kanaaldijk in Diemen. Door de mishandeling belandde één van de slachtoffers zelfs in het ziekenhuis.

De twee vrouwen waren die nacht op stap in het Wallengebied. Ze ontmoetten een man waar ze wat drankjes mee dronken. De drie hadden het gezellig en besloten na een tijdje met zijn drieën weg te gaan. De man nam de vrouwen mee in een auto en samen reden zij een stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Ze kwamen terecht op de Kanaaldijk in Diemen.

Rond half acht in de ochtend kreeg de politie een melding binnen van een hevig geëmotioneerde vrouw. Ze vertelde dat ze hulp nodig heeft en dat zij haar vriendin kwijt was. Meerdere agenten startten een zoektocht naar de vrouw en troffen haar gelukkig snel, maar ontkleed en met meerdere verwondingen aan. 

Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de auto, tussen het moment van aankomst op de Kanaaldijk en de melding bij de politie. Wel is bekend dat er ruzie is ontstaan in de auto, met als gevolg een mishandeling. Een van de vrouwen wist rond 07.00 uur in de ochtend de auto te ontvluchten en alarm te slaan.

Onherkenbaar
In deze zaak is sprake van één verdachte. De slachtoffers staan samen met de verdachte op beeld, maar op verzoek van politie worden de beelden momenteel nog onherkenbaar getoond. De verdachte krijgt namelijk de kans om zich te melden, om zijn kant van het verhaal te doen. Als hij dit niet doet, loopt hij het risico om herkenbaar in beeld te komen.

Signalement
Volgens de vrouwen heeft de man een licht getinte huidskleur en is hij tussen de 20 en 30 jaar oud. Daarnaast is hij rond de 1.80 meter lang. Op beelden is te zien dat hij die avond een donkere bomberjack, een roze/oranje shirt en een donker petje draagt. Daarnaast draagt hij een donkere spijkerbroek en goudkleurige gympen.

Beide vrouwen zijn enorm geschrokken van de gebeurtenis. De politie hoopt daarom in contact te kunnen komen met iedereen die meer informatie heeft over de verdachte, het voertuig waarin de drie hebben gezeten of over het incident zelf.