Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schiphol dreigt met kort geding wegens OV-staking

24 mei 2019, 20.42 uur · Aangepast 24 mei 2019, 21.02 uur

Schiphol wil dat de luchthaven dinsdag gewoon bereikbaar blijft met het openbaar vervoer. Men is bang dat de aankomende OV-staking voor redelijk wat problemen gaat zorgen. Mocht een overleg met vakbonden geen resultaat opleveren, dan stapt Schiphol naar de rechter.

Een woordvoerder van Schiphol geeft aan dat er de komende dagen nog overleg plaatsvindt tussen de luchthaven en meerdere vakbonden. Als dit overleg uiteindelijk strandt, dan zal er aanstaande zondag een spoed-kort geding plaatsvinden op de luchthaven zelf. 

Volgens de woordvoerder van Schiphol komt minstens de helft van de reizigers met het openbaar vervoer naar de luchthaven. Als het OV die dag wegvalt, bestaat de kans dat het extra druk wordt op de weg richting Schiphol. Bovendien zouden de vele mensen die landen, niet van het vliegveld kunnen vertrekken. Dit zou kunnen zorgen voor onnodige chaos en allerlei risicio's op het gebied van veiligheid. 

Exacte inzet
Het is momenteel nog niet duidelijk wat de exacte inzet van het kort geding wordt. Of het geding zal zorgen voor een verbod van de staking of een gedeeltelijk verbod, is dus niet zeker. Dit hangt af van de uitkomst van de geplande gesprekken. 

De FNV bevestigt dat het overleg plaats zal vinden, maar een verdere inhoudelijke reactie kon de FNV vrijdagavond niet geven.