Ajax

Ajacieden snakken naar volgend seizoen: 35.000 supporters op wachtlijst seizoenskaart

25 mei 2019, 15.03 uur

Mis je Ajax ook al? Je bent niet de enige. De succesvolle jaargang 2018/19 liep pas anderhalve week geleden af, toch zijn al heel veel Ajacieden bezig met het volgende seizoen. Er is een enorme run op seizoenskaarten.

Ajax boekte dit seizoen vele successen in de Johan Cruijff Arena, met vaak een uitzinnige sfeer. De vraag naar kaartjes was gigantisch, met name voor de Europese thuisduels. Door een seizoenskaart aan te schaffen willen veel supporters voorkomen volgend seizoen weer mis te grijpen.

Record
De wachtlijst voor een seizoenskaart staat namelijk op 35.000 mensen, meldt Ajaxlife. Een record, beweert de fansite. Voor een bedrag tussen 240 en 760 euro is een plekje bij alle Eredivisie-thuisduels verzekerd. Bovendien geeft een seizoenskaart voorrang en tien procent korting op kaartjes voor Europese wedstrijden. 

Voor de overgrote meerderheid van de mensen op de wachtlijst zal dit komend seizoen niet mogelijk zijn. Volgens Ajaxlife is 98 procent van de huidige seizoenskaarthouders van plan hun plekje te behouden. Dat betekent dat er maximaal enkele honderden plaatsen vrij komen voor de mensen op de wachtlijst.