Start van hoofdcontent

Stad

nl

Crowdfunding voor nieuw drugsmuseum: 'Hoop dat een drugsbaron het koopt'

26 mei 2019, 17.54 uur · Aangepast 26 mei 2019, 20.59 uur

Deze week werd er geld opgehaald in 'De School' in de Baarsjes voor museum Poppy. Een plek waar je alles kan leren over drugs, verslaving, drugsbeleid, het maken van drugs en hoe het is om drugs te gebruiken.

Het museum moet een soort van NEMO worden. Je kan er voorwerpen zien waarmee drugs gebruikt worden, documentaires over verslavingen en je zal zelf kunnen ervaren hoe het is om drugs te gebruiken met een viritual reality bril.

Goede informatie
De organisatie wil werken naar een fysiek museum. 'Dat is de stip op de horizon en we willen er met kortere events en pop up naar toe gaan werken,' vertelt Machteld Busz, coördinator van het toekomstige museum. 'Ik denk dat er heel veel misvattingen zijn over drugs en misverstanden en ik denk dat het heel goed is dat er een neutraal punt komt waar mensen goede informatie krijgen.'

Voor die crowdfunding werd afgelopen week rapper Def P ingevlogen. De rapper maakt al jaar en dag Amsterdamse kunst, maar ook psychedelische werken. Zijn werken proberen te laten zien hoe het is om onder invloed van drugs of drank te zijn. De opbrengst van het schilderij gaat linea recta naar het museum.

Drugsbaron
Dertigduizend euro is er minimaal nodig, maar 'liever meer', zegt Busz: 'Hoe meer we ophalen, hoe toffer het volgende event gaat worden. Ik hoop dat een of andere drugsbaron het koopt voor een paar ton zodat er meteen een mooi museum uit kan rollen.'