Start van hoofdcontent

112

nl

Opnieuw twee verdachten vast voor betrokkenheid dood Raymildo Landveld

28 mei 2019, 21.35 uur · Aangepast 29 mei 2019, 08.38 uur

De politie heeft opnieuw twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 19-jarige Raymildo Landveld. Hij werd vorig jaar mei doodgeschoten aan de Krootstraat in de Bijlmer. De mannen zitten vast en mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

Vorig jaar hield de politie ook al twee verdachten aan in de zaak, maar toen bleek dat de mannen niets met de liquidatie te maken hadden. Vorige week dinsdag werden opnieuw twee mannen aangehouden, laat de politie vandaag weten in Opsporing Verzocht

Ondanks de nieuwe aanhoudingen is er nog steeds veel onduidelijk voor de politie. Daarom heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die bijdraagt aan de oplossing van de zaak. 'We willen van a tot z weten wat er nou is gebeurd', zegt een politiewoordvoerder.

Lees ook: Doodgeschoten Raymildo (19) was net begonnen als vuinisman

Lief en bescheiden
Raymildo Landveld groeide samen met zijn moeder, broers en zussen op in de Bijlmer. Volgens familie en vrienden was hij een lieve en bescheiden jongen, maar had hij tijdelijk geen vaste slaapplek. Eind april vorig jaar was er goed nieuws voor Raymildo, hij werd aangenomen bij de gemeentereiniging.

Op zijn eerste werkdag zag hij onder werktijd vermoedelijk een grijze Mercedes-Vito bestelbus staan met de sleutels er nog in. Hij besloot later de auto mee te nemen. Hij heeft enkele dagen in de bus rondgereden en gebruikte deze ook als tijdelijke slaapplek. Wat Raymildo niet wist, is dat in de bus verdovende middelen verborgen lagen.

Op woensdag 2 mei was Raymildo samen met twee vrienden op pad. Aan het begin van de avond zijn ze eerst langs een pinautomaat in Ganzenhoef en Kraaiennest gereden omdat een van zijn vrienden geld wilde opnemen. Daarna zijn ze naar de Krootstraat gereden waar Raymildo niet veel later wordt doodgeschoten. Een van de vrienden raakt gewond. 

Lees ook: Tientallen bij stille tocht voor doodgeschoten Raymildo 

Beloning
De politie wil meer weten over de dood van Raymildo Landveld en de invulling van zijn laatste dagen. Daarom hoopt de politie graag in contact te komen met mensen die meer kunnen vertellen over de bestelbus of de liquidatie. De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit voor de gouden tip.

In het AT5-programma Bureau 020 wordt morgen uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak.