Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rietje (80) voor het eerst de weg op met opgevoerde snorscooter: 'Ik heb hem gemist!'

29 mei 2019, 19.52 uur

Rietje vond het maar een 'kolerebende', toen ze hoorde dat ze met haar snorscooter de rijbaan op moest. Toch moest zij er ook aan geloven en vandaag ging ze voor het eerst met een opgevoerde scooter de weg op.

Rietje had net een paar jaar een nieuwe snorscooter toen het nieuws naar buiten kwam dat juist die naar de rijbaan moesten. De 80-jarige Amsterdamse zag dat niet zitten, maar probeerde het wel.

Lelystad
Voordat Rietje als vanouds weer met haar snorscooter op pad kon, moest het voertuig worden gekeurd en opgevoerd naar 50 kilometer per uur. En dat is niet zomaar gepiept; de brommer moest eerst worden gekeurd bij het dichtstbijzijnde keuringspost van de RDW en dat is in Lelystad. De kosten voor de keuring: 385 euro. Daarbij kwamen nog de transportkosten van het voertuig, bij elkaar een kostenpost van ongeveer 550 euro.

Lees ook: Rietje (80) durft met haar snorscooter de rijbaan niet op: 'Het is een kolerebende'

Buitensporig
Tim Blank van Actiegroep Fietspad schoot te hulp: 'De kosten waren buitensporig naar mijn mening, bijna 600 euro. Wij hopen dus dat de RDW ook een testlocatie gaat openen in Amsterdam.'

Keuringslocatie RDW in Amsterdam
Volgens de RDW was er lange tijd onvoldoende animo voor dit soort keuringen en zagen ze geen reden om het aantal locaties uit te breiden, maar daar komen ze nu van terug. De RDW laat aan AT5 weten vanaf september te beginnen met een keuringslocatie in de stad.

Lees ook: Rietje (80) vond het een 'kolerebende', maar ook zij moet naar de rijbaan

Petitie
Daarnaast loopt er vanuit de actiegroep een petitie om de keuringskosten omlaag te krijgen. Deze petitie wordt 13 juni aangeboden aan de Tweede Kamer. Rietje lijkt na haar eerste ritje op de weg zeer tevreden te zijn met haar opgevoerde snorscooter: 'Ja heerlijk, ik heb hem gemist!'