Start van hoofdcontent

Stad

nl

Spareribs-bezorger moet parkeerboetes toch betalen

2 juni 2019, 14.48 uur

Een directeur van een bezorgrestaurant is naar de rechter gestapt nadat hij twee keer keer bekeurd werd omdat hij geen parkeergeld had betaald. Naar eigen zeggen was hij beide keren maaltijdboxen met spareribs aan het bezorgen.

De man kreeg op 12 mei en op 25 mei een parkeerboete. Hij zei echter dat hij volgens de wet niet parkeerde, maar feitelijk aan het laad- en lossen was.

Eigen auto
Omdat er een 'grote bestelling' was binnengekomen nam hij die twee dagen naar eigen zeggen de rol van bezorger op zich en ging hij in zijn eigen auto langs bij de klanten. Bezorging is volgens hem niet per scooter mogelijk, omdat een met 'dagverse ribs' gevulde maaltijdbox één tot twee kilo weegt. 

De man legde aan de rechter de facturen van de bestellingen voor. Daaruit bleek dat er op 12 mei twee maaltijdboxen bezorgd moesten worden in de buurt van de straat waar hij beboet werd en op 25 mei tien maaltijdboxen in de straat waar hij de tweede boete kreeg.

Geen laad- en losactiviteiten
De rechter zei deze week echter dat de directeur 'onvoldoende aannemelijk' heeft gemaakt dat hij aan het laad- en lossen was. Zo waren er op de foto's die door de scanauto's zijn gemaakt geen 'laad- of losactiviteiten' te zien en viel ook niet uit te sluiten dat de maaltijdboxen met een andere auto of scooter zijn bezorgd.

Ook vond de rechter dat de directeur niet aannemelijk heeft gemaakt dat een maaltijdbox inderdaad één tot twee kilo weegt.