Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bergwijn sluit Ajax-transfer niet uit: 'Alles open houden'

3 juni 2019, 07.46 uur · Aangepast 3 juni 2019, 08.20 uur · Foto: AT5

Hoewel PSV een transfer van Steven Bergwijn naar Ajax eerder 'onbespreekbaar' noemde, sluit de voetballer zélf een eventuele overgang naar Amsterdam niet uit. Dat blijkt uit een interview van Bergwijn met de NOS.

Bergwijn zegt in het interview dat hij 'rustig' omgaat met de geruchten die al langer spelen over een overstap naar Amsterdam. 'Zolang ik niets hoor, hoef ik me ook nergens druk om te maken'. 

Zoals menig Nederlander heeft ook Bergwijn met bewondering gekeken naar de prestaties van Ajax afgelopen seizoen: 'Ze hebben het goed gedaan, fantastisch in de Champions League en mooi voetbal gespeeld'.

Witte zakdoek
Bergwijn is Amsterdammer en speelde ook in de jeugd van Ajax. Hij kon vertrekken nadat zijn vader een keer boos was op de trainer (Orlando Trustfull) en met een witte zakdoek begon te zwaaien. Dat doen voetbalsupporters als ze vinden dat de trainer moet ophoepelen. Een paar dagen later kon hij vertrekken. Dit schreef Henk Spaan in zijn boek over Abdelhak Nouri. Bergwijn speelde jarenlang met Nouri en de twee zijn goede vrienden.

Lees ook: 'Ajax stuurde Steven Bergwijn weg om actie van vader'

Bergwijn was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij PSV. Een vertrek daar naar de grote concurrent zal dan ook bijzonder pijnlijk zijn voor de club uit Eindhoven. De clubleiding zelf was heel stellig over een overgang naar Ajax: die gaat er niet komen.