Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sterspeler Attaibi op missie: hij droomt van EK zaalvoetbal in een vol Ziggo Dome

4 juni 2019, 08.18 uur · Aangepast 4 juni 2019, 13.08 uur

Als het aan zaalvoetballer Mohamed Attaibi ligt, vindt het EK zaalvoetbal van 2022 in Nederland plaats. En dan vooral in de Ziggo Dome. Attaibi is door de KNVB aangesteld als ambassadeur en werkte mee aan een filmpje waarmee de bond het toernooi naar Nederland probeert te halen.

In het promotiefilmpje loopt een jongetje met een bal aan zijn voeten door de straten van Amsterdam terwijl bij de ene na de andere truc uithaalt. Attaibi kijkt toe. 'Stay that child, and become a lion', wordt gezegd. 

De Amsterdamse zaalvoetballer Mohamed Attaibi is trots dat hij aan het filmpje van de KNVB mee mocht werken. Daarin wordt zaalvoetbal op een romantische manier gepresenteerd. Het moet mensen uit binnen- en buitenland enthousiast maken voor een EK in Nederland. 'Dat toernooi organiseren is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat mensen in Nederland gaan inzien dat zaalvoetbal een topsport is', zegt Attaibi. 

Populariteit
Bovendien zou het toernooi meer populariteit kunnen creëren voor zaalvoetbal. En die zou op zijn plek zijn volgens Attaibi: 'In Nederland loopt veel talent rond. We kunnen echt een goed zaalvoetballand worden!'

Zelf was Aittaibi ooit jeugdspeler van Ajax; hij droomde als klein jongetje van wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. 'Maar er pal naast in een volle Ziggo Dome zou een mooi alternatief zijn', zegt hij glimlachend. 

Lees ookKNVB wil EK zaalvoetbal 2022 naar Amsterdam halen

Concurrentie
Als we hem vragen hoe groot de kans is dat Nederland daadwerkelijk het EK gaat hosten, stelt hij dat dat 'lastig te zeggen' is. Er zijn andere landen die het toernooi graag zouden organiseren, waaronder Frankrijk, Portugal, Kazachstan, Bosnië en Litouwen. Attaibi denkt dat Nederland zich onderscheidt van zijn concurrenten door het promotiefilmpje waarin hij figureert. Mede daardoor is 'het gevoel over het EK goed', zegt Attaibi.