Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondergelopen straten en drijvende putdeksels: onweersbuien trekken over de stad

4 juni 2019, 22.37 uur · Aangepast 5 juni 2019, 10.03 uur

Flinke onweersbuien met veel regen trekken vanavond over de stad. Het KNMI heeft inmiddels code oranje voor de provincie Noord-Holland afgegeven wegens onweersbuien met zware windstoten.

Het onheilspellende weer bereikte rond 21.30 uur de Amsterdamse stadsgrenzen. De onweersbuien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is kans op zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

AT5

Op diverse plekken in de stad is er sprake van wateroverlast, zoals op onderstaande video is te zien aan de Laan van Spartaan. 


De brandweer meldt dat de meldkamer de handen vol heeft aan de vele meldingen van stormschade en wateroverlast, en roept op om alleen in een noodsituatie 112 te bellen.

AT5

AT5

Bij AT5 kregen we meerdere foto's en video's binnen van het slechte weer, zoals onderstaande timelapse van Rogier van Bork.

Rogier van Bork

De brandweer kreeg veel meldingen van overlast binnen en is uiteindelijk tientallen keren uitgerukt. Er werd vooral ingegrepen vanwege bomen op de weg en loszittende delen van daken.

Zo kon de pont naar Zaandam niet aanmeren omdat er een boom was omgevallen. 'Collega's hebben deze verwijderd', aldus een woordvoerder van de brandweer. 

Jip Samhoud