Start van hoofdcontent

112

NL
V

Celstraf geëist voor stuntelige ramkraak luxe kledingzaak

5 juni 2019, 12.03 uur · Aangepast 5 juni 2019, 13.02 uur · Foto: AT5

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de eisen bekendgemaakt voor de verdachten van een stuntelige ramkraak, die eind vorig jaar gepleegd werd bij een luxe kledingzaak in Zuid.

Een 23-jarige verdachte zou volgens het OM 36 maanden celstraf opgelegd moeten krijgen. Voor zijn 28-jarige handlanger is 30 maanden cel geëist. De strafeis voor de 23-jarige man is hoger omdat hij ook verdacht wordt van inbraak. De andere man wordt ook verdacht van handel in verdovende middelen. 

Klungelig
De ramkraak in de Van Baerlestraat vond plaats op 10 oktober. Op beelden van Bureau 020 was eerder te zien hoe klungelig het tweetal te werk ging. Zo probeerde de 23-jarige verdachte de ruiten van de winkel aan diggelen te rijden, maar knalde hij met de auto tegen de muur. Daardoor zette hij zichzelf klem. 

Toen de mannen wilden vluchten bleek dit niet zo makkelijk te gaan. De auto die was gebruikt voor de ramkraak stond namelijk behoorlijk in de weg. Na veel gedoe, geduw en getrap konden de twee er uiteindelijk met hun scooter vandoor gaan.

Lees ook: Auto in luxe kledingzaak geparkeerd na ramkraak

De schade aan de winkel was enorm. Naar schatting van de eigenaar zouden de kosten zo'n 50.000 euro bedragen. Daar kwam nog 70.000 euro bij aan gestolen merkkleding. Daarnaast is er een dure rolex meegenomen. 

'Overweldigend' bewijs
De politie wist al vrij snel twee verdachten op te pakken. Volgens het OM is het bewijs tegen hen 'overweldigend'. Zo werd er voor de winkel een helm aangetroffen, met daarop de vingerafdruk van de 23-jarige verdachte. 

Bovendien werden er oordopjes in de winkel aangetroffen, waarop een bloedspoor zat van de tweede verdachte. Op 19 juni doet de rechtbank uitspraak.