Man grist geld weg uit kassa's van drie supermarkten

0
Whatsapp

112

Man grist geld weg uit kassa's van drie supermarkten

7 juni 2019, 13.00 uur

De politie is op zoek naar een man die, in een tijdsbestek van twee weken, meerdere keren toeslaat bij verschillende supermarkten in de stad. De man loopt naar de kassa met een product, maar gaat er vervolgens vandoor met de inhoud van de kassalades.

De verdachte gaat steeds op dezelfde manier te werk: hij kiest een goedkoop product uit en loopt hiermee naar de kassa. Als de geldlade opengaat, slaat de man toe. Hij grist geld uit de lades en gaat er vandoor.

Op 21 maart slaat de verdachte voor de eerste keer toe. In een supermarkt aan de Vijzelgracht, loopt de man met een ontbijtkoek naar de kassa. Hij betaalt cash. Als de caissière het wisselgeld verzamelt, grist de man briefgeld uit de lade. In de daaropvolgende twee weken slaat hij nog twee keer toe op verschillende locaties.

De man draagt tijdens zijn bezoekjes aan de supermarkten andere kleding, maar er zijn in alle gevallen wel enkele overeenkomsten. Zo draagt de verdachte elke keer een muts en een sjaal. De andere kledingstukken variëren. 

Signalement
Op verschillende bewakingsbeelden is de man goed te zien. De verdachte heeft een lichte huidskleur en is rond de 1.70 meter lang. Hij is te herkennen aan een slank gezicht met een grote neus. Aan zijn linkerhand draagt hij een donkere handschoen, aan zijn rechterhand draagt hij niets. Daarnaast draagt hij telkens dezelfde blauwgrijze schoenen met witte strepen aan de zijkant.

De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachte en de verschillende vergrijpen.

Whatsapp