Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ziggo Dome wordt Barney Dome bij afscheid van 'The Legend'

6 juni 2019, 21.03 uur

Raymond van Barneveld neemt op 8 februari afscheid van zijn fans. De Haagse darter doet dat met een speciale avond in de Ziggo Dome, die voor één avond 'Barney Dome' zal heten.

De avond zal gevuld worden met muziek, entertainment en herinneringen aan zijn carrière, zegt Van Barneveld op Facebook. De nodige darters zullen onderdeel uitmaken van het programma, evenals voetballers Robin van Persie en Rafael van der Vaart, met wie 'Barney' zegt de strijd aan te zullen gaan.

Lees ook: Raymond van Barneveld neemt afscheid in Amsterdam

Tickets voor 'Barney Dome - Farewell to the Legend', zoals het evenement heet, zijn vanaf zaterdag te koop. Wel is het al mogelijk om VIP-tickets aan te schaffen. De prijs van zo'n VIP-ticket kan oplopen tot 350 euro, maar dan krijg je wel onder meer een speciaal setje darts, dineer je op hetzelfde podium als Van Barneveld, en krijg je een Q&A met de afzwaaiende darter. Je drinkt gratis tot 19.00 uur, daarna moet je als je een bacootje koopt wel betalen. 

Lees ook: Celstraffen geëist tegen overvallers woning Raymond van Barneveld

Van Barneveld maakte eerder al bekend dat het WK in december van dit jaar, als hij zich daarvoor plaatst, zijn laatste toernooi als professioneel darter zal zijn. Van Barneveld werd in 1998 de eerste Nederlandse wereldkampioen darts, een titel die hij daarna nog vier keer wist te bemachtigen.