Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe storm op komst, windstoten van meer dan 100 kilometer per uur verwacht

7 juni 2019, 06.42 uur · Aangepast 7 juni 2019, 11.36 uur

Nog voordat de ravage van de laatste storm volledig is opgeruimd, staat er alweer een nieuwe storm voor de deur. Vanmiddag en vanavond wordt er weer noodweer verwacht.

Volgens Weeronline komen halverwege de middag vanuit het zuidwesten de eerste onweersbuien onze kant op. Hoe dichter die bij de stad komen, hoe zwaarder die zullen worden. Daarbij nemen ze ook nog eens hagelbuien en zeer zware windstoten met zich mee.

Lees ook: Foto's: veel schade in de stad na heftige storm

Die windstoten kunnen een snelheid van 100 kilometer per uur halen. Met deze snelheden zullen de bomen in de stad het opnieuw lastig krijgen. Bij de storm van woensdagnacht gingen er alleen al in het centrum 150 bomen tegen de grond. Het KNMI heeft dan ook tussen 18.00 en 21.00 uur code geel afgegeven. 

Lees ook: Woonboten Da Costakade zwaar beschadigd door omgevallen bomen: 'Blij dat ik nog leef'

Tijdens het pinksterweekend is het weer minder stormachtig, maar niet bepaald lekker. Zaterdag zal het hard waaien en is er kans op regen en onweer. Zondag wordt het droger, maar maandag neemt de kans op onweer en regen weer toe. De temperaturen zullen het hele weekend tussen de 17-22 graden liggen.