Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

In de rij voor Metallica: 'Het is een way of living'

11 juni 2019, 17.54 uur

Een van de grootste hardrockbands ter wereld speelt vanavond in de Johan Cruijff Arena: Metallica. Met hun WorldWired-tour staat de Amerikaanse band in een uitverkocht stadion.

'Dit wordt de 33e keer dat ik ze live zie', zegt een fan. 'Metallica is een way of living. Het is niet alleen maar de muziek en de band, maar het is ook echt de family ontmoeten. Ze komen echt overal vandaan, dat is fantastisch', zegt hij.

'Ik hoop dat ik zover mogelijk naar voren kan komen. Als ik de rij zie wordt dat lastig, maar ik ga lekker genieten', zegt een fan uit Veenendaal. Hij heeft vandaag vrij genomen om al vroeg in de rij te kunnen staan en verwacht dat hij morgen geen makkelijke dag zal hebben. 'Ik denk dat ik morgen geen strot meer over heb', lacht hij.

'Ik sta in het voorste gedeelte en dan kun je ze aanraken. Dan voel je echt de energie. Dat is echt anders dan als je achteraan staat of een zitplaats hebt', zegt de man die de band al 33 keer heeft gezien. Of hij dan de zweetdruppels op zijn gezicht voelt? 'De drummer, Lars Ulrich, die spuugt heel veel het publiek in, dus ja, letterlijk ja', lacht hij.