Stad

Liveblog: Sjonny W. voor de rechter wegens twee moorden en moord en verdwijning Sabrina Oosterbeek

18 juni 2019, 07.03 uur · Aangepast 18 juni 2019, 10.25 uur

Whatsapp

De 45-jarige Sjonny W. staat vandaag opnieuw voor de rechter. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de moord en verdwijning van Sabrina Oosterbeek en de moorden op de Mirela Mos en Monique Roossien.

De 30-jarige Sabrina is al sinds maart 2017 vermist. Een paar maanden later werd W. opgepakt. De Amsterdammer gaf toe dat hij drugs had gebruikt en seks heeft gehad met Sabrina. Ook heeft hij toegegeven haar fiets te hebben gekocht. Over haar verdwijning zei hij niks te weten.

Lees ook: Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina herinneren

Link twee andere moorden

Het Openbaar Minsterie maakte later dat jaar bekend dat W. ook verdacht werd van de moord op de Roemeense Mirela Mos in 2004. Delen van haar lichaam werden in november 2004 gevonden in Zuidoost. Het lichaam van het slachtoffer werd in stukken aangetroffen in meerdere vuilniszakken.

In november 2017 werd bekend gemaakt dat W. tevens verdacht wordt van een derde moord, op prostituee Monique Roossien. Haar levenloze lichaam werd in 2003 gedumpt aan de rand van het IJmeer. 

Lees ook: Ouders vermoorde prostituee: 'Waarom is iemand hiertoe in staat?'

Persoonlijkheidsstoornis
De rechter heeft eind 2018 besloten dat W. moest worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. W. werd voor die tijd al onderzocht door een psycholoog en een psychiater, maar door de verdenken op twee andere moorden vond de rechter verder onderzoek toch nodig. 

Eerder werd bij W. door gedragsdeskundigen een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. Op dat moment werd hij alleen verdacht van de verdwijning en moord op Sabrina.

Voor de rechtszaak zijn deze week drie dagen uitgetrokken. Verslaggever Tessa Neijland volgt de zaak vanuit de rechtbank:

Whatsapp