Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moordverdachte Sjonny W.: 'Ik heb niets met moorden te maken'

18 juni 2019, 13.56 uur · Aangepast 18 juni 2019, 15.41 uur

De 44-jarige Sjonny W. die vandaag terechtstaat voor drie moorden, waaronder die van Sabrina Oosterbeek, ontkent alle betrokkenheid van de moorden op de drie vrouwen. Dat zegt hij vandaag in de rechtszaal.

Het is vandaag de eerste dag van de rechtszaak tegen Sjonny W. De verdachte zegt meerdere keren tegen de rechter dat hij details over de avonden die hij met de vrouwen doorbracht niet meer weet.

Sabrina Oosterbeek is sinds maart 2017 vermist. Sabrina was in de nacht van haar vermissing bij W. thuis. W. heeft eerder toegegeven dat de twee seks hadden met elkaar en samen drugs gebruikten. Vervolgens zegt W. dat hij met Sabrina naar buiten is gelopen en haar daarna niet meer heeft gezien.

W. zou in diezelfde nacht de fiets van Sabrina hebben gekocht. Eerder ontkende W. dat hij haar fiets zou hebben overgenomen, maar na het tonen van camerabeelden gaf hij het toch toe. Volgens W. kocht hij wel vaker fietsen van haar.

In 2017 werd bekendgemaakt dat W. na een DNA-match ook verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op Mirela Mos in 2004. Haar lichaam werd in 2004 aangetroffen in vuilniszakken in Zuidoost.

Eind 2017 maakt het OM ook bekend dat W. tevens verdacht wordt van een derde moord, op Monique Roossien. In 2003 werd het levenloze lichaam van Monique Roossien gevonden aan de rand van het IJmeer.

Voor de rechtszaak zijn deze week drie dagen uitgetrokken. Verslaggever Tessa Neijland volgt de zaak vanuit de rechtbank: