Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herinrichting Kleine-Gartmanplantsoen vordert: 'Mensen moeten hier kunnen lopen'

24 juni 2019, 08.29 uur · Aangepast 25 juni 2019, 09.53 uur

Begin 2019 is het Kleine-Gartmanplantsoen op de schop gegaan voor de bouw van een grote ondergrondse fietsenstalling met 2.000 plekken. Door de werkzaamheden moeten vooral fietsers de komende tijd rekening houden met een omleiding.

De ondergrondse fietsenstalling komt onder het plein en krijgt voor fietsers een grote in- en uitgang aan de kant van de Zieseniskade en een voetgangers in- en uitgang ter hoogte van Palladium. 

Noodzakelijk
De ondergrondse fietsenstalling is onderdeel van de herinrichting op het Kleine-Gartmanplantsoen en moest er volgens omgevingsmanager Marieke Nonhebel echt komen. 'De reden waarom we dit doen is dat hier ontzettend veel mensen komen met de fiets, die willen we het liefst onder de grond hebben, zodat mensen hier kunnen lopen', aldus Nonhebel.

Nieuwe uitstraling
Het gebied heeft straks een nieuwe uitstraling met natuursteen, zitbanken en veel groen. Voorbijgangers kijken uit naar de veranderingen. 'Ik hoop dat ze hele mooie nieuwe tegels en perkjes gaan aanleggen', geeft één van hen aan. Volgens Nonhebel gaat dit begin volgend jaar gebeuren. Het kunstwerk met de hagedissen zal hier dan ook weer terugkeren. 

Stukje omfietsen
Fietsers krijgen te maken met de gevolgen van deze werkzaamheden. Zij worden over een iets andere route geleid. 'De fietsers gaan over een stukje dak van de toekomstige fietsenstalling. Voor de overige weggebruikers zijn er geen gevolgen', geeft Nonhebel aan.

De fietsenstalling zal naar verwachting begin 2021 opengaan.

Meer over werkzaamheden in de stad zie je op onze pagina Mobiliteit en Bereikbaarheid. Of klik op onderstaande kaart.