Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PvdA vraagt college om bierfiets ook in West te verbieden

20 juni 2019, 14.40 uur · Aangepast 20 juni 2019, 15.07 uur · Foto: taxi1108

In navolging van stadsdelen Centrum en Oost wil de PvdA dat ook in West de bierfiets verboden gaat worden. Volgens de partij zorgen de fietsen op dit moment voor veel overlast in het stadsdeel.

Dat blijk uit vragen die raadslid Dennis Boutkan heeft gesteld aan het college. Volgens Boutkan zijn er de afgelopen weken veel klachten van overlast door bierfietsen binnengekomen bij de partij. Het Parool meldt dat het gaat om 111 klachten deze maand, bijna evenveel als in heel 2018. De toegenomen overlast zou komen door het al langer bestaande verbod in het centrum en in stadsdeel Oost. 

Onveilige situatie
Vooral in de weekenden is het erg druk bij de kade van de Westerdoksdijk en het parkje voor de Houthavens, omdat deze twee plekken worden gebruikt als opstapplaats voor de fietsen. Hierdoor nemen de fietsen een groot gedeelte van de openbare ruimte in beslag en zorgen ze volgens Boutkan ook nog eens voor onveilige situaties in het verkeer. 

Hij vraagt dan ook aan het college om hetzelfde besluit te nemen dat eerder over stadsdeel Oost genomen werd. Na de vele klachten van bewoners werd besloten om daar de bierfiets te weren. Vanaf 1 juli is de bierfiets niet meer welkom in Oost.