Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Advocaat: 'Nuijens ontkent met klem te hebben gespuugd en te hebben gesnoven'

21 juni 2019, 13.03 uur · Aangepast 21 juni 2019, 13.51 uur

Mark-Jan Bouwman, de advocaat van de ex-wethouder van Diemen Jorrit Nuijens, heeft gereageerd op alle commotie die is ontstaan over de aanhouding van Nuijens bij de Stopera gistermiddag. Bouwman baseert zich daarbij op het proces verbaal dat door de politie tegen Nuijens is opgemaakt.

'Nuijens ontkent met klem dat hij naar de agenten zou hebben gespuugd of dat hij zou hebben gesnoven', zegt Bouwman. De advocaat wil niet ingaan op de vraag of Nuijens eventueel andere drugs zou hebben gebruikt: 'De uitslagen van de drugstest zijn er nog niet en ik wil niet speculeren.' Daar wil de advocaat pas inhoudelijk op reageren wanneer duidelijk is waar het Openbaar Ministerie hem voor gaat vervolgen.

Niet gespuugd
Bouwman noemt het opvallend dat de politie in eerste instantie heeft gemeld dat Nuijens op het bureau zou hebben gespuugd naar een van de agenten. 'Nuijens wilde daarop de camerabeelden zien van het politiebureau. Die kwamen niet en daarna maakte de politie ervan dat Nuijens de agenten op straat zou hebben bespuugd. Waar zijn die beelden dan', vraagt de advocaat zich hardop af.

Geen glas gegooid
Op de vraag hoe het nu met z'n cliënt gaat, wil Bouwman geen antwoord geven. 'Het enige wat Nuijens kwijt wil, is dat hij ontkent dat hij een glas heeft gegooid op het terras', zegt Bouwman. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de politie. 

Ook op de aanleiding van het incident bij de Stopera gistermiddag wil de advocaat op dit moment nog niet ingaan, maar hij ontkent dat de aanleiding in de privé-sfeer zou liggen.