Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herinrichting Hobbemakade gestart: 'na 50 jaar is de straat aan vernieuwing toe'

21 juni 2019, 12.35 uur · Aangepast 25 juni 2019, 08.43 uur

De vernieuwing van de Hobbemakade tussen de Stadionweg en de Ruysdaelstraat is van start gegaan. De rijweg is bijna 50 jaar oud en is daarom toe aan vernieuwing. De werkzaamheden geven hinder voor het auto- en fietsverkeer.

'De rijweg aan de Hobbemakade is aan het eind van haar technische levensduur, dat is de reden dat wij deze weg gaan vernieuwen', geeft projectleider Yunus Ozermis aan. De parkeerstroken langs de rijbaan worden opgeheven, er komen vrijliggende fietspaden en meer groen.

Twee fases
Het werk aan de Hobbemakade is opgedeeld in twee delen. Van 11 juni tot eind 2019 wordt er gewerkt tussen de Stadionweg en de Roelof Hartstraat. Vanaf januari 2020 wordt het werk voortgezet tussen de Roelof Hartstraat en de Ruysdaelstraat.

Boren
De werknemers zijn hard aan het werk. Één van hen is druk bezig met het boren van asfaltkernen. Hiervoor staan er her en der witte kruizen op de weg. 'Dit doen we om de dikte van het asfalt en de teerhoudendheid te bepalen', zegt hij.

Gevolgen voor het verkeer
Het autoverkeer richting centrum wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid, wel kan er naar de Stadionweg worden gereden. Fietsers moeten rekening houden met een omleiding via de Ruysdaelkade. En de voetgangers kunnen gewoon langs het werk lopen.

De eerste fase duurt tot het einde van dit jaar, het gehele werk is eind 2020 klaar.

Meer over werkzaamheden in de stad zie je op onze pagina Mobiliteit en Bereikbaarheid. Of klik op onderstaande kaart.