Politiek

NL
V

ChristenUnie de barricade op tegen coke: 'Niet snuiven, maar druiven'

21 juni 2019, 20.21 uur

Niet snuiven maar druiven. Met die boodschap stond de ChristenUnie vandaag op de Zuidas. De partij wil niet alleen de verkopers, maar ook gebruikers aanspreken op hun drugsgebruik. En dat deden ze dus met fruit.

De ChristenUnie had de Zuidas als decor uitgekozen voor hun actie. Met bakjes druiven als gezond alternatief voor een snuifje liepen de leden van de partij rond. 'Meer druiven en laten we dan ook vooral minder snuiven', laat raadslid Don Ceder dan ook weten.

Christenen op gabberfeesten
Gelovigen die met fruit en slogan naar de consumenten van het kwaad gaan, precies op de plek des onheils. Twee decennia terug gebeurde het ook al, als Christenen met een bus naar gabberfeesten afreizen bijvoorbeeld om te proberen de feestgangers te bekeren.

Maar nu willen de raadsleden van ChristenUnie dat cokesnuivers zich realiseren dat zij medeverantwoordelijk zijn voor drugscriminaliteit. 'We willen echt dat mensen meer bewust worden van wat gaat er nou achter schuil en hoe ontwrichtend is het nu eigenlijk?', zegt Ceder. Al moet hij zelf toegeven dat hij liever ananas verkiest boven een tros druiven.

'Niet schieten, eet wat bieten'
Gisteren werd een motie van de PvdA die oproep om meer aandacht aan de verantwoordelijkheid van gebruikers te geven door iedereen in de raad, behalve D66, gesteund. De ChristenUnie wil ook een gemeentelijke campagne. Als suggestie wordt genoemd 'Niet schieten, eet wat bieten'. 'Ja, dat is wel een goeie', geeft Don Ceder toe.