Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachte opgepakt na twee valse granaatmeldingen bij club Mad Fox

25 juni 2019, 21.54 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robbie Hiel

De politie heeft vandaag een persoon aangehouden voor betrokkenheid bij twee valse granaatmeldingen bij de chique club Mad Fox aan de Spuistraat. De meldingen werden in maart gedaan.

Hoe oud de verdachte is, waar de man is opgepakt en wat de rol van diegene zou zijn geweest, kan de politie niet zeggen. De verdachte zit in alle beperkingen en mag geen contact met de buitenwereld hebben.

Valse meldingen
Op 6 maart en in de middag op 5 april ontving de meldkamer twee telefoontjes van een man die waarschuwde voor een handgranaat bij de Mad Fox. Beide keren rukte de politie uit, maar werd er niks gevonden. Wel ontplofte in de ochtend op 5 april een handgranaat voor de deur van de club.

Lees ook: Politie zoekt 112-beller die valse granaatmeldingen deed bij club Mad Fox

De politie was naarstig op zoek naar de man die twee keer 112 belde met de valse melding en gaf daarom geluidsopnames vrij. De persoon stelde zich bij de meldkamer voor met Ahmed. 'Ik heb voor u een verzoek. Bij de Mad Fox is een handgranaat gegooid', zei de man tijdens een van de twee valse meldingen. 

Traceren
De beller maakte beide keren eenmalig gebruik van een telefoon die de politie niet heeft kunnen traceren. Hoe de politie de verdachte die vandaag is opgepakt op het spoor is gekomen, kon ook niet worden prijsgegeven.