Start van hoofdcontent

112

nl

21-jarige vrouw gewelddadig beroofd van telefoon in Zuidoost

1 juli 2019, 21.42 uur

Afgelopen zondagavond is een vrouw (21) het slachtoffer geworden van een straatroof. Zij werd op het Ooievaarpad, onder het viaduct van de Daalwijkdreef, belaagd door een groep van vijf jongens.

De beroving vond plaats rond 22.30 uur. De vrouw fietste toen op het Ooievaarpad en wilde onder het viaduct door, maar werd door de groep gedwongen af te stappen. De jongens mishandelden het slachtoffer, waarbij zij verwondingen opliep. Nadat zij haar mobiele telefoon hadden afgepakt namen de straatrovers de benen. 

Jonge daders
Volgens de vrouw waren het allemaal jongens met een donker getinte huidskleur en leken ze tussen de 14 en 16 jaar oud. Een van de jongens had een fiets met kleine wieltjes en een hoog stuur, mogelijk een vouwfiets.

Van één van de straatrovers, een magere jongen van ongeveer 15 jaar oud, is meer bekend. Hij droeg die avond een zwart t-shirt, een lichtblauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Om zijn middel had hij een shirt met vierkantjes geknoopt. Verder had hij kort zwart haar met dreadlocks. 

De politie wil graag spreken met iedereen die deze groep, voor of na het incident, mogelijk heeft gezien. Mensen die het signalement herkennen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.