Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Familiegeheimen' is derde en laatste boek van Astrid Holleeder

2 juli 2019, 17.54 uur

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, komt met een derde en laatste boek dat het slot van de trilogie moet worden. 'Familiegeheimen' verschijnt op vrijdag 5 juli.

In het derde boek vertelt Astrid over haar leven dat zij en de rest van haar familie leiden voor, tijdens en na het proces tegen Willem Holleeder. 

In het slot schrijft ze voor het eerst over haar dochter Miljuschka. Ook vertelt ze over de manier waarop zij vanaf jongs af aan getraind werden in het bewaken van geheimen, hoe je leeft met gevoelens van schuld, angst en verraad en hoe ze naar de toekomst kijkt. 

'Familiegeheimen is een pleidooi voor een bestaan dat niet bepaald wordt door anderen. Een leven waarin Astrid Holleeder het heft in eigen hand neemt, en kiest voor de liefde en niet voor de haat', aldus uitgeverij Lebowski.

Boeken
Astrid Holleeder schreef eerder de boeken Judas en Dagboek van een getuige. Judas is inmiddels ook vertaald in een toneelstuk en een Amerikaanse serie en werd in 2016 het best verkochte boek van het jaar.