112

NL
V

Slachtoffer (22) steekpartij Plein '40-'45 overleden

3 juli 2019, 09.46 uur · Aangepast 3 juli 2019, 10.18 uur

Het slachtoffer van de steekpartij die gistermiddag plaatsvond op Plein '40-'45 in Nieuw-West is aan zijn verwondingen overleden.

Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf. De twee zouden een paar dagen eerder al ruzie hebben gekregen in de buurt waar zij beiden wonen.  

Lees ook: Zwaargewonde bij steekpartij op Plein '40-'45

De 22-jarige man werd volgens een getuige in zijn buik gestoken en verloor hierdoor erg veel bloed. Hij is gistermiddag en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling, maar dit mocht niet meer baten. 

Opgepakt
Korte tijd na de steekpartij is de vermoedelijke dader, een 33-jarige Amsterdammer, opgepakt. Hij zit in beperkingen en mag daardoor alleen contact hebben met zijn advocaat. 

Omstanders lieten gisteren aan AT5 weten dat de dader vlak voor het incident een mes in de Jumbo zou hebben gekocht. 'Er lag een heel spoor aan bloed. Werknemers van de Jumbo kwamen meteen aanrennen om te helpen het bloed te stoppen.'

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Plein '40-'45 in kritieke toestand, politie zoekt getuigen

Onderzoek
De recherche doet nog onderzoek naar de zaak. De politie vraagt getuigen zich te melden en is ook op zoek naar beelden van de steekpartij.

Aankomende vrijdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.