Start van hoofdcontent

112

nl

Politie: beelden dodelijke steekpartij Warmoesstraat zeer pijnlijk voor nabestaanden

6 juli 2019, 18.01 uur · Aangepast 6 juli 2019, 18.22 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De politie heeft vol afschuw gereageerd op de beelden die online circuleren van de dodelijke steekpartij op de Warmoesstraat. Ook de nabestaanden van het 29-jarige slachtoffer hebben aangegeven zeer ontdaan te zijn van het feit dat de beelden zijn verspreid.

De beelden die op internet rondgaan, komen van een bewakingscamera in de straat. 'Wij vinden dit bijzonder ongepast en roepen op de beelden uit respect voor de nabestaanden offline te halen en niet meer te verspreiden. De beelden zijn niet alleen zeer pijnlijk voor de nabestaanden, andere sociale media gebruikers kunnen ze ook als schokkend ervaren', laat de politie in een verklaring weten.

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Warmoesstraat overleden

Ook gaan er beelden rond die gemaakt zijn met mobiele telefoons op het moment dat er eerste hulp aan het slachtoffer werd verleend. De politie zegt hierover zeer verontwaardigd te zijn. 'Dat in dit geval een zwaargewond slachtoffer van dichtbij gefilmd is, terwijl anderen hulp probeerden te verlenen. Dat deze beelden vervolgens ook nog eens op het internet verschijnen, keuren wij als vanzelfsprekend af. Maak, plaats en deel dit soort beelden niet', aldus de politie.

Aanleiding onduidelijk
De steekpartij vond gister aan het einde van de middag plaats. Het slachtoffer overleed diezelfde avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er is een 49-jarige verdachte aangehouden. Wat precies de aanleiding is geweest van het dodelijke geweld is nog niet duidelijk.