Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Verbouwing hoofdtribune Johan Cruijff Arena klaar in winterstop

23 juli 2019, 21.09 uur

De hoofdtribune van de Johan Cruijff Arena staat al enige tijd in de steigers omdat de commandokamer verdwijnt en er nieuwe zitplekken voor in de plaats komen. Deze zullen vanaf de winterstop gebruikt kunnen worden.

Dat weet Ajaxlife.nl. De 'commandokamer' ter hoogte van het middenveld, verhuist naar een kleinere ruimte aan de oostzijde van het stadion. Hierdoor kunnen er zestig extra plekken op de hoofdtribune worden gecreëerd. Deze zullen voornamelijk voor het zakelijke segment zijn en krijgen dan ook een eigen lounge. 

Naar verwachting is de verbouwing rond september klaar, maar zowel de lounge als de zitplekken worden pas in het najaar gebruikt. 

Lees ook: Halfronde 'commandokamer' in Johan Cruijff Arena verdwijnt

Ajax - PSV
Aanstaande zaterdag speelt Ajax voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV in de Arena. Dan zal de verbouwing ook goed te zien zijn. Een deel van de tijdelijk weggehaalde stoeltjes wordt, voor het stadion zich vult met toeschouwers voor de pot, weer teruggeplaatst. 

Lees ook: Verbouwing Arena duurt nog twee jaar: 'We moeten mensen naar binnen trekken'

Euro 2020
Ook aan de westkant van het stadion wordt nog getimmerd. Dat heeft met het EK in 2020 te maken. De Johan Cruijff Arena is één van de speelstadions. Ontvangstzalen worden verbouwd of aangepast. De volledige bouwoperatie wordt volgens de laatste berichten in de winterstop afgerond, meldt Ajaxlife.

Lees ook: Oranje speelt (bij plaatsing) minimaal 2 wedstrijden in Johan Cruijff Arena op Euro 2020