Start van hoofdcontent

Stad

nl

Loetje en meerdere sterrenrestaurants krijgen onvoldoende voor dierenwelzijn

29 juli 2019, 19.45 uur · Aangepast 31 juli 2019, 16.04 uur · Foto: Redactie

Dierenwelzijn heeft honderd restaurants in de stad getest op hoe het gesteld staat met het dierenwelzijn. Alle restaurants werden beoordeeld aan de hand van door deskundigen opgestelde criteria. Veel restaurants scoren onvoldoende.

Restaurant Loetje en Le Garage komen met een 4,2 het slechtst uit de test. Maar ook meerdere sterrenrestaurants  komen niet goed uit de verf. Aan de Poel, Ron Gastrobar, Lastage, Yamazato en Sinne krijgen allemaal een dikke onvoldoende. 

De DierenwelzijnsCheck beoordeelt tweehonderd verschillende soorten vlees, vis, zuivel en ei. Het is volgens hen voor consumenten, inkopers en chef-koks vaak onduidelijk wanneer een product diervriendelijk is. 

Veel geteste producten scoren erg laag in de test. Kalf, kalkoen en konijn krijgen zelfs een 1. Dit heeft te maken met veel te weinig leefruimte, dat de dieren nooit daglicht zien of op zeer dieronvriendelijke manieren worden geslacht. 

Veganistisch best beoordeeld
Wel doen biologische producten het een stukje beter volgens de test. 'Dat is omdat de dieren naar buiten kunnen en weinig antibiotica krijgen. Het beste is een plantaardig dieet omdat er geen dieren worden gebruikt.'

En het zal je niet verbazen, maar de veganistische restaurants in de stad komen als beste uit de bus. De hele ranglijst met geteste restaurants is hier te vinden.