Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Mars tegen geweld in Zuidoost: 'De steek- en schietpartijen moeten stoppen'

31 juli 2019, 18.56 uur · Foto: Martin Damen

'Stop the Violence.' Onder die noemer wordt aanstaande vrijdagavond in Zuidoost een protest georganiseerd tegen de steek- en schietpartijen in de stad.

'We zijn een moe van het geweld. Al een tijdje', zegt organisator Joel Ricardo. 'Sommige slachtoffers van die incidenten zijn bekenden van ons. In Amsterdam zijn er nu mensen die opstaan en een stem uitbrengen om weerstand te bieden.'

Anderhalve week geleden kwam bij een schietpartij de Amsterdamse Inchomar Balentien om het leven. 'Hij was de zoon van een vrouw waarmee ik samenwoonde. Maandag hadden we zijn begrafenis.' Ricardo zegt dat verschillende kerken en buurthuizen in Zuidoost zich inmiddels achter de actie hebben geschaard.

Het protest begint vrijdag om 20.00 uur bij metrostation Ganzenhoef met een speech van stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. Daarna zullen verschillende nabestaanden van slachtoffers die bij geweldsincidenten omkwamen het woord nemen, waarna onder begeleiding van een brassband gelopen wordt naar buurthuis Bonte Kraai.