Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Amerikaanse' Ajacied Sergiño Dest sluit toekomstige keuze voor Oranje niet uit

2 augustus 2019, 18.31 uur · Aangepast 2 augustus 2019, 19.26 uur

Hij maakte een uitstekende indruk tijdens de voorbereiding en maakte afgelopen zaterdag tegen PSV al zijn officiële debuut in Ajax 1: Sergiño Dest. Met de start van de competitie voor de deur gaat Dest dit seizoen op jacht naar een vaste plek in de basis. 

Er is veel op Sergiño Dest afgekomen de afgelopen weken. Zo mocht hij mee op trainingskamp naar de Lutte en Oostenrijk en kreeg hij vanwege het ontbreken van Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico tijdens de voorbereiding alle tijd om zich te bewijzen aan trainer Erik ten Hag. 

Debuut
Het hoogtepunt vooralsnog volgde afgelopen zaterdag. In een uitverkochte Johan Cruijff Arena maakte Dest in de strijd om de Johan Cruijff Schaal namelijk zijn officiële debuut. 'Je droomt er je hele leven van om in een stadion te spelen en als dat moment eindelijk mag komen is dat gewoon ongelofelijk.' Het debuut was een succes, want Dest speelde een prima wedstrijd en bovendien werd direct de eerste prijs van het seizoen binnengesleept. 'Na de wedstrijd gingen we echt los in de kleedkamer.'

Toch had het nog mooier gekund. Waar het Ajax-debutanten niet zelden lukt om direct een goal te maken, was ook Dest daar zaterdag namelijk dichtbij. Na een goede actie op links schoot hij de bal kiezelhard op de paal. Het moment spookt sindsdien nog wel eens door zijn hoofd, bekent hij. 'Ik heb het filmpje vaak teruggekeken. Dan denk ik: shit, had ik 'm maar gescoord. Ik zat al te denken hoe ik dan zou juichen', zegt de speler die als linksback, rechtsback en zelfs als middenvelder uit de voeten kan.

Nederlands elftal
Ondanks dat Dest geboren is in Almere is het nog maar de vraag of zijn toekomst, wanneer hij daadwerkelijk doorbreekt, bij het Nederlands elftal ligt. Dest kwam namelijk al uit voor verschillende nationale jeugdelftallen van de Verenigde Staten, het land waar zijn vader vandaan komt. Toch betekent dat nog niet dat Dest al besloten heeft ook voor het 'grote' Amerika te willen uitkomen. 'Ik heb nog geen keuze gemaakt. Het Nederlands elftal roept me niet op, daardoor heb ik eigenlijk geen keuze op dit moment. Maar als ik die keuze heb zal ik het zeker overwegen.' 

Morgenavond start de competitie voor Ajax in Arnhem. Om 18:30 uur wordt daar afgetrapt tegen Vitesse.